ingrediƫnten:
2 ajuinen
1,2kg lamsstoofvlees
2 preistengels, in grove stukken
7 rode en gele wortelen, in stukken
4 raapjes, witte en een beetje mauve, geschild en in half grove stukken
400 g spruitjes
1 blaadjes van savooikool, zonder de harde buitenste bladeren en grof gesneden
1dl witte wijn
1 prei
1 selder
1 wortel
2 teenjes knoflook
3 takjes tijm
3 laurier
enkele aardappelen in schijfjes van 4mm
blokje kippenbouillon
paprikapoeder, peper, zeezout
peterselie
bereiding:
Laat de boter smelten in een grote pan in een mengsel van boter en olie en doe het lamsvlees in stukjes van 3 tot 4cm in de pan tot ze dichtschroeien. Strooi er zeezout en zwarte peper over. Draai regelmatig om. Doe het vlees er terug uit en stoof in dezelfde pot heel even de ui-en knoflook. Doe het vlees weer in de pan en blus met de 1dl witte wijn. Voeg er water aan toe tot het vlees net onderstaat.
Voeg de gewassen en gesneden groenten toe. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pot. Af en toe roeren.
Hak peterselie fijn. Haal de pan uit de oven, strooi er peterselie over.