ingrediënten appeltaart Emily

100 gr bloem
250 gr zelfrijzende bloem
150 gr boter
200 gr suiker
4 eieren
1/2 kg appels

Zeef de twee soorten bloem samen in een kom.
Smelt op zacht vuur de boter.
Maak een kuiltje in de bloem en voeg langzaam met behulp van een mixer ( kloppers) suiker en eierdooiers toe tot een vast en homogeen mengsel.
Tip: voeg een heel klein scheutje melk toe.
Klop het eiwit stijf en werk het om en om met een spatel door het deeg tot een luchtig mengsel.
Vet een taartvorm in en vul deze gedeeltelijk met het deeg.
De schijfjes appel met kaneel over het deeg spreiden en toedekken met het resterende deeg.
Op 180 graden 45 minuten in de oven.

“Mijn moeder, in Aarschot bekend als Milja was graag behulpzaam wanneer buren, kennissen of familieleden beroep deden op haar kookkunsten. Zo herinner ik mij dat Mia Van Kerckhoven bij ons thuis stiekem een soepeetje kwam ophalen. Mijn mama gaf het door via het keukenraam, zoals in de frituur. Dit werd dan met succes opgediend aan invités die verrukt waren over Mia’s kookkunsten… .

Jarenlang verzorgde Milja met veel plezier de maaltijden op de zomerkampen in Oostenrijk voor het Aarschots Jeugdkoor o.l.v. E. H. Frans Breughelmans.” – Christine Sas