- Recept van Maria Nys Janssens. In héél Rillaar bekend als DE PIJT van Kitty en Kurt Buelens.
Op latere leeftijd volgde de Pijt 4 jaar kokopleiding in Aarschot maar zij verkoos eenvoudige gerechten. « De Pijt uit Rillaar is de aanleiding van deze receptenrubriek. Omdat haar kleindochter Kitty Buelens mijn beste vriendin is werd ik ontelbare keren uitgenodigd aan haar tafel en genoot ik van haar degelijke keuken, gespekt met wijze raad en veel humor. Ik wil zoals haar leren koken en ga op zoek naar recepten van vroeger, van bij ons! » Pieter
Bakharingen. (Boekshuiring) voor 4 personen.
4 bakharingen
aardappelen voor 4 personen.
- 2 ajuinen
- nootmuskaat, peper, zout
- melk en bindmiddel
- Bereidingswijze:
- bakharingen kuisen: normaal zitten de ingewanden er nog in, zodus alles uithalen.
- aardappelen koken.
- melk bijvoegen op smaak brengen met kruiden en alles binden met bindmiddel. Maizena of bloem gemengd met wat melk en dan in de kokende melk bijvoegen. Dan wordt de saus wat dikker, anders te vloeiend.
- ajuinen stoven.
- Bakharingen op gewoon vuur een kwartiertje aanbakken.
- de saus ook op gewoon vuur.